Meer bekend over diesel Hummer H3

Hummer H3
Terwijl General Motors nog steeds een partij zoekt voor de overname van het merk Hummer, wordt er gewoon doorgewerkt aan de toekomst van de modellen. Zo is er nu meer bekend over de H3 met dieselmotor.
Bij Hummer zijn ze ook 'groen' bezig, zo kun je in de onlangs vernieuwde H2 ook E85 gooien, maar belangrijker voor de toekomst van het merk, onder welke vlag dan ook, is de komst van een dieselmotor. Onlangs is ons verteld dat het een viercilinder turbodiesel met roetfilter wordt, die vanaf eind 2009 beschikbaar komt voor de H3. Dit blok zal 176 pk en 440 Nm leveren. Hummer geeft nog niet op wat de prestaties zijn, maar het merk kan al wel melden dat het verbruik 10,7 liter diesel per 100 km bedraagt. Een heel verschil met de H3 V8, die er per 100 kilometer 14,5 liter benzine doorheen jaagt, de H3 met relatief bescheiden vijfcilinder slobbert elke 100 kilometer 13,8 liter op.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.