McLaren's aanstaande hyper-GT heet Speedtail

Onthulling nog dit jaar

McLaren Speedtail
McLaren heeft een naam gehangen aan zijn op stapel staande nieuwe lid van de Ultimate Series: Speedtail.

McLaren werkt achter de schermen aan een volledig nieuwe extremist, naar eigen zeggen een 'hyper-GT' die het gat dat de P1 en diens GTR-derivaat na hun vertrek uit de Ultimate Series achter zich hebben gelaten. De nieuwkomer werd tot op heden aangeduid als BP23, maar heeft nu een échte naam gekregen: Speedtail.

Met die modelnaam wil McLaren onder andere benadrukken dat de Speedtail een topsnelheid moet kunnen halen die geen enkele McLaren tot op heden heeft gehaald. Eerder kregen we al een teaser voorgeschoteld waarin te zien was dat de auto een snelheid van 391 km/h kan halen.

De Speedtail wordt een driezitter waarbij de bestuurder net als bij de F1 een plek krijgt in het midden van de auto. McLaren belooft dat de Speedtail nog dit jaar wordt onthuld. Er komen 106 exemplaren van beschikbaar, exemplaren die allen al zijn vergeven. De vanafprijs ligt op, slik niet, 1,8 miljoen euro exclusief belastingen.

De auto wordt aangedreven door een benzine-hybride-aandrijflijn waarover McLaren verder geen details loslaat.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.