McLaren toont mule voor BP23

Driezits Hyper-GT verpakt als 720S

McLaren BP23
McLaren heeft de eerste afbeeldingen losgelaten van het prototype waarmee de Engelse supercarfabrikant het testwerk doet voor de 'BP23', een op stapel staande driezits hyper-GT!

McLaren laat een aantal foto's los van het toekomstige nieuwe lid van zijn Ultimate Series, een auto die de inmiddels vijf jaar oude P1 gaat aflossen. Eerder wist McLaren al te melden dat de auto een driezitsconfiguratie krijgt. Daarmee knipogen de Engelsen overduidelijk naar de illustere F1. De bestuurder krijgt namelijk een plek in het midden. Verwacht overigens niet dat de P1-opvolger zo wordt als op de foto's. McLaren gebruikt de koets van de 720S om het onderhuidse te verbergen. De productieversie krijgt in elk geval een hybride aandrijflijn.

Het mag geen verrassing heten dat de auto, die voorlopig als 'BP23' wordt aangeduid, de snelste McLaren ooit wordt. BP23 staat in dit geval voor Bespoke Prototype 2. De 3 geeft het aantal zitplaatsen aan. Op de foto's wordt duidelijk dat McLaren test met camera's die dienstdoen als achteruitkijkspiegels. In het interieur zijn de eraan gekoppelde schermen zichtbaar.

Daarbij meldt het merk dat de prestaties van de auto niet alleen worden afgemeten aan hoe rap een rondje op het circuit kan worden afgelegd. Het merk komt met een nieuwe meetmethode die het nog niet vrijgeeft. De 'BP23' wordt in een oplage van 106 exemplaren gebouwd en die zijn, zoals gebruikelijk bij dit soort paradepaardjes, allemaal al verkocht.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.