McLaren teast 'BP23' nogmaals

Teasercampagne opnieuw van start

McLaren teaser BP23 hypercar
Kort na de introductie van de veelbesproken 720S bleef het even rustig rond McLaren, maar dat is van korte duur. De Britten gaan verder met het geven van speldenprikjes rondom de nieuwe hypercar van het merk, die voorlopig 'BP23' heet.

Het tempo waarmee McLaren zichzelf een plekje in de supercarwereld heeft veroverd, is indrukwekkend. Ook de snelheid waarmee de modellen elkaar opvolgen, verdient lof. In relatief korte tijd hebben de Britten een uit drie lijnen opgebouwd modellengamma op poten gezet, waarvan de eerste – de 'Super Series' - onlangs aan een tweede generatie begon.

Ook een nieuwe hypercar, een auto die in het vaarwater van de P1 opereert, zit in het vat. McLaren echter refereert zelf liever aan de legendarische F1 uit de jaren 90, want net als die auto krijgt de nieuweling drie zitplaatsen. Het lijkt niet om een hardcore sportieveling zonder enig comfort te gaan, want McLaren belooft dat de auto 'uiterst luxe' zal zijn. Ook wordt de auto, die net als de P1 een hybride aandrijflijn krijgt, de meest krachtige en meest aerodynamische straatlegale McLaren ooit. De extreme stroomlijn lijkt aan de buitenkant zichtbaar te worden door de buitengewoon lage achterzijde, die de auto een druppelvorm geeft. Op de tekening zijn de achterlichten breed uitgesmeerd, ze worden aan de onderzijde bijgestaan door een gigantische diffuser.

De 'BP23' wordt in een oplage van 106 exemplaren gebouwd en die zijn, zoals te doen gebruikelijk bij dit soort paradepaardjes, allemaal al verkocht.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.