Mazda moderniseert CX-9

Mazda moderniseert CX-9
Mazda laat deze week op de Sydney Motor Show een grondig gefacelifte CX-9 zien, voorzien van een neus die volledig in lijn is met bijvoorbeeld de nieuwe 6.

Voor Nederland is de auto niet zo interessant, want de auto wordt hier sinds 2010 niet meer geleverd. Toch is het leuk om te zien hoe Mazda het familiegezicht op de CX-9 heeft weten te passen. In onze ogen een erg geslaagde facelift! We zien dezelfde grille als bij de nieuwste lichting Mazda-modellen, waarvan de chromen omlijsting overloopt in de van LED-dagrijverlichting voorziene koplampen. Aan de achterkant veranderde er een stuk minder, en ook onderhuids bleef alles grotendeels bij het oude.

De 'oude' CX-9 (foto 4) kwam en verdween met stille trom in Nederland. De auto was oorspronkelijk ook helemaal niet bedoeld voor ons continent, maar uiteindelijk besloot men de zevenzitter toch deze kant op te halen. Niet lang daarna stopte Mazda er echter weer mee, want grote SUV's, zeker van Aziatische komaf, zijn hier zelden een groot succes. De compactere en modernere CX-5 is dat wel, zo zeer zelfs dat het voor de Japanners al eerder reden was om 'tussenmodel' CX-7 de laan uit te sturen.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.