Mazda CX-9 naar Nederland

Mazda CX-9 naar Nederland
Mazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar NederlandMazda CX-9 naar Nederland
Mazda heeft twee maanden geleden stilzwijgend de CX-9 aan het modellenprogramma toegevoegd. De grote zevenzits SUV is maar beperkt verkrijgbaar en leverbaar in één uitvoering.
De Mazda CX-9 is het grote broertje van de CX-7 en bestaat al enige jaren. Tot nu toe werd de auto niet door de officiële importeur in Nederland gevoerd. Daar is nu verandering in gekomen. Sinds enige maanden wordt de auto via officiële kanalen hier gevoerd. Enkele tientallen zijn al verkocht en er staan nog vijftig stuks op voorraad. Daarna wil Mazda Nederland proberen om nog meer CX-9's hierheen te krijgen. De lengte van de auto is 5,09 meter; de breedte 1,94 meter en de hoogte 1,73 meter. De wielbasis is 2,88 meter. We hebben hier dus te maken met een onvervalste fullsize SUV. Ter vergelijk: een Audi Q7 is 5,06 meter lang. De CX-9 is er maar in één uitvoering met één motorisering en kost 49.995 euro. De CX-9 is voorzien van een 3,5-liter V6 benzinemotor die 273 pk levert en een maximale trekkracht van 366 Nm. De topsnelheid is 181 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u wordt in 8,5 seconden geklaard. Als gemiddeld brandstofverbruik geeft Mazda 12,9 liter per 100 km op en de auto is getooid met energielabel F. De grote Mazda is standaard voorzien van vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak. Verder is er onder meer een climate control met drie zones, cruise control, lederen bekleding, een Bose geluidssysteem met tien speakers, 20 inch wielen en elektrisch verstelbare voorstoelen met een geheugenfunctie in de bestuurdersstoel.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.