Maybach Zeppelin weer in de lucht **foto-update**

Maybach Zeppelin
Maybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach ZeppelinMaybach Zeppelin
Maybach brengt op de autosalon van Genève de Zeppelin weer in de lucht. Die typenaam werd al gebruikt van 1928 tot 1934 en keert nu terug als naam voor een luxepakket voor de 57 en de 62.
Het interieur van de Maybach Zeppelin is aangekleed met California beige leder in combinatie met Stromboli-zwarte stiksels. Verder zijn verschillende details afgewerkt in pianolak. Tot de verdere hoogtepunten behoren zilveren champagneglazen met het Zeppelin-logo en een parfumeur. De parfumeur kost op de Duitse optielijst 3.950 euro. Standaard is er keuze uit de verfrissende en een wat zwaardere houtachtige geur. Beide zijn ontwikkeld door de bekende specialist Givaudan. Tegen bijbetaling van zo'n 4.000 euro kan elke gewenste geur worden geleverd. Middels een druk op de knop, verspreidt de geur zich door het interieur. Zowel de bestuurder als de achterpassagiers kunnen de in handgeblazen glas uitgevoerde parfumeur bedienen. Alle Zeppelins zijn uitgevoerd in twotone lak, met Rocky Mountain Light Brown tot de schouderlijn en Taiga zwart aan de onderzijde. Maar zoals bij alle Maybachs is elke gewenste kleur leverbaar. Verder is de Zeppelin herkenbaar door zijn 20 inch donker chromen wielen. Ook zijn er Zeppelin-logo's en speciale donkerrode achterlichten met verticale uitlaatpijpen. Ook het logo op de grille is speciaal voor de Zeppelin. Verder zijn er vanaf nu voor alle Maybachs beter gestroomlijnde buitenspiegels die zorgen voor minder windgeruis. Vanaf maart is de Zeppelin-editie te bestellen. In september worden de eerste exemplaren geleverd. Net als de normale Maybachs is de speciale editie altijd voorzien van de 6,0-liter twinturbo V12 met 640 pk en een maximaal koppel van 1.000 Nm. Dat is 28 pk meer dan de standaard S-versies. Maybach meldt dat er maar honderd Zeppelins worden gebouwd. Maar als je bedenkt dat er vorig jaar maar driehonderd auto's van dit merk zijn geproduceerd, valt het met die exclusiviteit wel mee.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.