Kahn Design eert Queen Elizabeth II met Maybach

Kahn Design Maybach 57S
Bijna exact een maand geleden werd in de Britse Westminster Abbey gevierd dat Queen Elizabeth II zestig jaar op de troon zat. Tuner Kahn Design heeft een Maybach van stal gehaald om haar te eren.

Het lijkt een aparte keuze om een Duitse überlimo op te trommelen om de Britse koningin te eren. Het feit dat Maybach vorig jaar werd opgedoekt maakt het er bovendien niet minder vreemd op. Toch viel de keuze van Kahn Design op de Maybach 57S, de overtreffende trap van de Mercedes S-klasse.

Kahn Design is aardig subtiel te werk gegaan. We zien een 57S die in twee kleuren is gespoten. De Engelsen kon het niet laten om er een set 22-inch wielen onder te monteren. Op technisch vlak is de Maybach identiek aan de fabrieksexemplaren, maar dat betekent niet dat de het koningshuis er bekaaid vanaf komt. Onder kap ligt nog altijd een 6,0-liter V12 van de planken van AMG die er niet minder dan 612 pk uit perst.

In theorie moet het bakbeest in 5,0 seconden naar de 100 km/h schieten, maar het is natuurlijk maar de vraag of er ooit zo hard mee gereden zal worden. Kahn Design schroeft kentekenplaten met de cijfer-lettercombinatie 4 HRH op de voor- en achterzijde van de Maybach, een afkorting van 'For Her Royal Highness'. De 57S zal de komende maanden z'n gezicht laten zien op diverse Londense evenementen.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.