Maserati test volgende generatie Quattroporte

Maserati Quattroporte spyshots
Maserati Quattroporte spyshotsMaserati Quattroporte spyshotsMaserati Quattroporte spyshotsMaserati Quattroporte spyshotsMaserati Quattroporte spyshotsMaserati Quattroporte spyshots
Komende jaren wordt het druk bij Maserati, naast de onlangs onthulde SUV Kubang moet er ook een kleiner broertje van de Quattroporte komen. Maar dat model loopt zelf ook op z'n eind, dus Maserati is druk aan het testen met de nieuwe generatie.

Op de foto's lijkt een gewone Quattroporte te staan, maar wie goed kijkt ziet dat dit een zogenaamde mule is, een koets van het huidige model met onderhuids de techniek van de volgende generatie. Het duidelijkst is dat te zien aan de klepjes op de motorkap en de achterbumper, waar bovendien een ander uitlaatsysteem te zien is. In 2013 denken we de nieuwe generatie van Maserati's vlaggenschip te kunnen verwelkomen. Het platform waar de nieuweling op staat, en waar op deze foto's dus mee wordt getest, gaat naar verwachting ook als basis dienen voor een kleiner model, die de concurrentie met de duurdere versies van bijvoorbeeld de BMW 5-serie moet aangaan. Ook een opvolger van de GranTurismo zou dit platform als basis kunnen gebruiken.
Volgens de geruchten wordt er rijkelijk gebruik gemaakt van aluminium om het gewicht laag te houden. Naar verwachting wordt de V8 motor voor de Quattroporte behouden, maar wordt de transmissie vervangen door de achttraps automaat van ZF. Ook zou Maserati mogelijk leentjebuur gaan spelen bij Ferrari, die druk bezig zijn met hybridetechnologie en vierwielaandrijving. Twee zaken waar Maserati van zou kunnen profiteren.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.