Maserati Quattroporte knalt over de Ring

Maserati Quattroporte
Maserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati Quattroporte
Na wat tests in de buurt van de Poolcirkel acht Maserati de tijd nu rijp om de circuitprestaties van de auto te testen. Daarom rijdt de auto nu met hoge snelheid over de Nordschleife.

De spyshots laten zien dat de Quattroporte een grote auto wordt. Het huidige model is al geen kleine jongen met z'n lengte van 5,10 meter, maar de nieuwe generatie wordt nog langer. De Maserati komt op een nieuw platform te staan. Wel is het zo dat dit platform elementen van dat van de Lancia Thema gebruikt, meldt Autocar. Een V8 zorgt, gekoppeld aan een achttraps ZF-automaat, voor de aandrijving.

De Maserati Quattroporte wordt weer het sportieve alternatief voor de A8, 7-serie en S-klasse. De A8 en 7-serie moeten nog even mee, de nieuwe generatie van de S-klasse komt volgend jaar op de markt. Het is nog niet duidelijk wanneer Maserati de nieuwe Quattroporte wil laten debuteren. Het zou op de Autosalon van Parijs in oktober kunnen zijn, maar het zou ook bijvoorbeeld de North American International Auto Show in Detroit kunnen worden. Die vindt plaats in januari.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.