Maserati Quattroporte bijna klaar

Maserati Quattroporte
Maserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati Quattroporte
Maserati werkt al een tijd aan de nieuwe Quattroporte en nu komt er dan eindelijk schot in de zaak. Onze spionagefotograaf heeft de definitieve auto voor het eerst op de openbare weg gezien.

Maserati reed voorheen met mules (prototypes van de nieuwe Quattroporte vermomd als oude exemplaren) van de auto, maar inmiddels stuurt het merk de chique sedan met z'n daadwerkelijke carrosserie op pad, maar nog wel met flink wat camouflage eroverheen.
Onze fotograaf meldt ons dat de Quattroporte er iets langer en iets breder wordt dan de huidige generatie. Volgens de geruchten wordt de wielbasis 10 centimeter langer. De Maserati wordt desondanks 100 kilogram lichter dan de huidige, mede door het gebruik van innovatieve materialen.
Wat er precies onder de kap komt te liggen, is nog niet 100 procent zeker. Wel lijkt het waarschijnlijk dat het een V8 wordt. Of die van Italiaanse (Ferrari) of Amerikaanse (Dodge) makelij is, is nog niet helemaal duidelijk. Een start-stopsysteem behoort tot de standaarduitrusting. Mede door de nieuwe motor en het start-stopsysteem wordt het verbruik tot wel 30 procent lager.
We moeten nog wel even geduld hebben: pas begin 2013 gaat het doek van de nieuwe Quattroporte af. Dat betekent dat-ie waarschijnlijk pas in de herfst van volgend jaar bij de Maserati-dealer staat.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.