Maserati prijst Quattroporte Diesel

Maserati Quattroporte
Een diesel in een Quattroporte, kort geleden konden we ons er nog niets bij voorstellen. Nu is het echt realiteit, want Maserati heeft daadwerkelijk een Quattroporte met zelfontbrander in de prijslijst opgenomen.

De vanafprijs is 110.717 euro. Voor dat geld krijg je een Quattroporte met een 275 pk sterke, zescilinder turbodiesel onder de kap. Het maximumkoppel is 600 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 6,4 seconden, de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Het gemiddeld verbruik blijft -mede dankzij een start-stopsysteem- beperkt tot 6,2 liter per 100 kilometer.

Een Active Sound System behoort tot de standaarduitrusting. Twee akoestische actuatoren naast de uitlaatpijpen accentueren het geluid en wijzigen dat naar gelang de rijstijl. Wanneer de bestuurder de Sport-knop indrukt wordt het geluid nog sportiever. Het geluid is luid maar ingetogen bij lage toerentallen en sportief bij hogere snelheden, aldus Maserati.

De optielijst is lang, met zaken als 21-inch lichtmetaal, alcantara hemelbekleding, een Bowers&Wilkins premium audiosysteem en een WiFi-hotspot.

De Maserati Quattroporte Diesel is per direct leverbaar.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.