Maserati haalt neus op voor hybride

Maserati haalt neus op voor hybride
Wie nog even moet bijkomen van het bericht dat Maserati aan de oliestokers gaat, kunnen we een beetje gerust stellen. Elektrische aandrijflijnen hoeven we op korte termijn namelijk niet in de Italiaanse exoten te verwachten.

Maserati wil met de Ghibli de gevestigde orde in het luxe-segment aanvallen. De BMW 5-serie's en consorten kunnen hun borst wel nat maken nu Maserati ook een dieselversie van z'n nieuwste telg heeft geïntroduceerd.

Dat zal best even slikken zijn geweest voor de Maserati-puristen, maar feitelijk gezien was er ook geen ontkomen meer aan. Maserati-topman Harald Wester heeft zich tegenover Franse media uitgelaten over volledig elektrische aandrijflijnen. "Elektrische auto's met hun 0 procent CO2-uitstoot zijn niet de oplossing. Niemand spreekt namelijk over de stroom waarmee de batterijen opgeladen worden. Dat mag dan wel per regio verschillen, maar iedere vorm van elektriciteit opwekken heeft grote nadelen," zo zegt Wester. 'Er is nog geen betere alternatief dan de interne verbrandingsmotor,' besluit hij.

'Wij zouden eerder kiezen voor diesel en aardgas, dat zijn de best haalbare opties,' aldus de topman. 'De volledig elektrische auto's zijn niet het antwoord.' Toch sluit hij niet uit dat Maserati ooit aan de hybride gaat. 'Mogelijk gaan we iets met hybride en de Ghibli doen, maar puur en alleen om aan de lage CO2-uitstoot te voldoen waar de markt om vraagt.' We zijn benieuwd of Maserati nu nog wel de krachtbron uit de LaFerrari zal willen gebruiken voor een eigen hypercar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.