Maserati Gran Turismo schakelt tandje bij

Maserati Gran Turismo Sport GT R
Maserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT RMaserati Gran Turismo Sport GT R
Het is niet dat de Maserati GranTurismo qua vermogen een stakker te noemen is, maar veel concurrenten bieden toch flink wat meer pk's. Maserati wil dat nu gaan rechtzetten, blijkt uit de testauto die onze spionagefotografen op de Nordschleife zagen.
Ze wijzen op het uitlaatsysteem met twee vrij centraal geplaatste eindpijpen, dat we al kennen van de Ferrari 430 Scuderia. Die heeft een 4,3-liter V8 met een vermogen van 510 pk onder de kap. Met een vermogen in die regionen zou de Maserati beter een vuist kunnen maken tegen de BMW M6, Jaguar XKR en Mercedes SL 63 AMG.
Op dit moment is de GranTurismo S de sterkste versie uit het gamma. Deze heeft een 4,7-liter V8 met een vermogen van 440 pk onder de kap. Die V8 is een afgeleide van de motor in de Alfa Romeo 8C Competizione. In die auto levert de V8 450 pk.
Wanneer we de top-Gran Turismo kunnen verwachten, is nog onduidelijk. We hopen op een onthulling tijdens de Autosalon van Parijs in oktober. In de loop van 2011 verschijnt de auto dan bij de dealers.
Video

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.