Maserati Ghibli ook als GranSport

Sportieve versie naast GranLusso

Maserati Ghibli ook als GranSport
Er waait een frisse wind door het modellengamma van Maserati. De Ghibli is nu ook als GranSport gepresenteerd.

Onlangs friste Maserati de GranTurismo en GranCabrio op, een moment waarbij het tweetal niet alleen optisch werd opgewaardeerd, maar ook op uitvoeringsniveau werd aangepakt. De twee Italianen zijn voortaan als Sport en als MC leverbaar. Ook voor sedanbroer Ghibli kiest Maserati voor een vergelijkbare aanpak. Vorige week werd de auto al als GranLusso getoond en vandaag is de tweede en laatste uitvoering gepresenteerd: de GranSport.

Waar de GranLusso gezien kan worden als de elegante versie van het stel, is de GranSport de stoerdere van de twee. Althans, zo lijkt het. De Ghibli is namelijk ook nog altijd gewoon als 'Ghibli' te bestellen. Alle vierwielaangedreven Ghibli's, in Nederland alleen de S 3.0 V6, zijn als GranLusso en GranSport te krijgen. Full-ledkoplampen zijn voor zowel de GranLusso als de GranSport standaard.

De gehele Ghibli-familie profiteert van nieuwe elektronische stuurbekrachtiging, een uitbreiding van het ESP-systeem en van verbeteringen aan de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), waarmee de auto meer autonome trekjes krijgt.

Krachtkuur
De voorheen 411 pk sterke Ghibli S gaat er wat spierkracht betreft op vooruit. De 3,0-liter metende biturbo-V6 stampt er nu 430 pk en 580 pk uit. De topsnelheid ligt op 286 km/h. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is in 4,7 tellen geklaard, 0,1 seconde rapper dan voorheen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.