Marchionne: 'meer fusies zijn onvermijdelijk'

Sergio Marchionne
Fiat-CEO Sergio Marchionne verwacht niet dat het huidige autolandschap nog lang zo blijft. Hij heeft de stellige overtuiging dat er meer fusies nodig zijn, willen alle autofabrikanten overleven.

Marchionne uitte op een congres van Automotive News zijn zorgen over de huidige situatie bij de directies van diverse autofabrikanten: "Er wordt te veel geld over de balk gesmeten. Ik heb gezien dat er veel geïnvesteerd wordt, puur om de grote ego's te strelen. Dat moet stoppen, de auto-industrie wordt er ongezond van. Ik houd van de producten, maar iedereen moet wel realistisch blijven."

De Fiat-topman vermoedt dat Fiat-Chrysler op de middellange termijn daadwerkelijk zal fuseren met een andere fabrikant. Dat zal echter niet voor zijn pensioen zijn, dus in ieder geval niet de komende vier jaar. Eerder had Marchionne sowieso al aangegeven dat Fiat-Chrysler Automobiles meer samen wil werken met andere fabrikanten.

Verder gaf Sergio Marchionne nog te kennen dat hij in principe achter de strengere CO2-regels van de overheden staat, maar dat hij toch ook z'n bedenkingen erbij heeft: "Het is prima als overheden doelen stellen, maar ik vind het niet goed dat zij fabrikanten ook willen voorschrijven hoe die doelen bereikt moeten worden. Ik denk dat fabrikanten meer vrijheid moeten hebben om zelf die keuzes te maken."

Tot slot beloofde hij dat Alfa Romeo, waar het concern miljarden in gaat investeren, al z'n doelstellingen qua verkopen zal behalen 'voor een zekere fabrikant van elektrische auto's dat doet'. Lees: Tesla.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 
Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid City Life (5D/6H)
€ 309
 
Fiat
Fiat 500X 1.5 Hybrid Cross (5D/7A)
€ 527
 

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.