MAN TGE komt ook als grote personenbus

TGE Coach

MAN TGE personenbus

Het aanbod van de MAN TGE wordt aangevuld met de 'Coach'. Een variant die dicht tegen een touringcar aan schuurt.

MAN is onderdeel van de Volkswagen Groep en dat gaf het merk de kans om naast trucks en touringcars ook een stevige punt van de busjestaart te pakken. Men nam namelijk een Volkswagen Crafter, voorzag die van een aangepaste neus en voilà: de TGE was geboren. Kort door de bocht gezegd, natuurlijk. Van die TGE waren er al de bekende bestelversies, maar nu voegt MAN daar deze Coach aan toe.

De Coach is maar liefst 7,4 meter lang en 2,62 meter hoog en is daarmee ruim genoeg voor maximaal 16 zitplaatsen. De passagiers zitten er zo te zien prima bij, het oogt allemaal eerder luxe dan utilitair. De TGE heeft aan de rechterzijde een heuse schuifdeur gekregen zoals we die bij touringcars en stadsbussen zien, om de instap te vergemakkelijken.

Als basis heeft men de bekende extra lange TGE gepakt en dus schuilt in de aangepaste Crafter-neus een 2,0-liter turbodiesel die goed is voor 177 pk en 410 Nm. Schakelen gaat met een achttraps automaat, maar - en dat lijkt ons toch een optie die amper gekozen zal worden - ook een handgeschakelde zesbak is leverbaar. Het is nog niet bekend wat de TGE Coach moet kosten.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.