Mahindra presenteert TUV300 Plus

Uitgerekt en aangekleed

Mahindra TUV300 Plus
Mahindra TUV300 PlusMahindra TUV300 PlusMahindra TUV300 PlusMahindra TUV300 PlusMahindra TUV300 Plus
We kijken maar wat graag over de grens om te zien wat mensen in andere landen op autogebied kunnen aanschaffen. Vandaag komen we uit bij het Indiase Mahindra, een merk dat de TUV300 Plus aan zijn leveringsgamma toevoegt.

Sinds 2015 verkoopt Mahindra de TUV300, een met een lengte van net geen vier meter relatief compacte SUV die op dezelfde basis is gebouwd als de Scorpio, die het merk sinds 2002 voert. Vandaag presenteert het Indiase merk de TUV300 Plus, een uitvoering met een langere wielbasis die plek biedt aan maar liefst negen inzittenden. De reguliere TUV300 is een zevenzitter.

Net als de TUV300 is de TUV300 Plus een SUV zonder al te veel poespas, al biedt deze nieuwe versie op elk gebied meer. De auto is zo'n 40 centimeter langer dan het origineel en meet nu 4,40 meter in de lengte. De wielbasis blijft met 2,68 meter overigens gelijk, al neemt de overhang achter toe. De auto krijgt een andere voorbumper en nieuwe verlichting aan de achterzijde. In het door Pininfarina ontworpen interieur worden met kunstleer bedekte stoelen gemonteerd en de auto beschikt over zaken als een multifunctioneel stuurwiel en komt standaard met een wisser voor de achterruit, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een armsteun tussen de voorstoelen. Meer luxe komt in de vorm van een 7-inch display dat behoort bij een infotainmentsysteem. ABS en dubbele airbags behoren voortaan tevens tot de standaarduitrusting, iets waarvoor op de gewone TUV300 moet worden bijbetaald .

Ook op motorisch vlak levert de Plus-versie meer dan zijn kortere broer. De circa 100 pk sterke 1,5-liter turbodiesel van de reguliere TUV300 maakt in de TUV300 Plus plaats voor een ruim 120 pk en 280 Nm sterke dieselmotor, die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De auto heeft een vanafprijs van iets meer dan € 12.000. Van de TUV300 zijn sinds 2015 zo'n 80.000 exemplaren verkocht.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.