Lotus presenteert Elise Cup 250

Sterkste Lotus met viercilinder ooit

Lotus Elise Cup 250
Lotus Elise Cup 250Lotus Elise Cup 250Lotus Elise Cup 250Lotus Elise Cup 250Lotus Elise Cup 250Lotus Elise Cup 250
Lotus weet van geen ophouden! Weer krijgen we een nieuwe uitvoering van een bestaand model te zien. Vandaag is het de beurt aan de Elise Cup 250, de sterkste Lotus met viercilinder ooit.

Het modellengamma van Lotus is verre van enorm, maar het aantal uitvoeringen dat de heren en dames uit het Engelse Hethel in hun portfolio hebben, is dat inmiddels wel. Om de haverklap wordt een nieuwe variatie op een bekend thema naar vorengeschoven, en we zijn het nog niet zat. De Elise wordt pas in 2020 opgevolgd door een nieuwe generatie. Deze Elise Cup 250 moet de aanblik van de lichtgewicht Brit weer iets frisser maken.

De Elise Cup 250 vult het gat tussen de 220 pk sterke versies en de échte circuit-Elises. Lotus heeft zijn uiterste best gedaan het gewicht omlaag te brengen. Na het bijschaven van de Elise komt het totaalgewicht op 884 kilo, maar wie met extra geld over de brug komt, kan middels lichtere onderdelen het gewicht nog verder reduceren tot 860 kilo. Tel daar een 246 pk en 250 Nm sterke 1,8-liter grote viercilinder bij op en het Lotus-feest kan beginnen. Een sprint van nul naar 100 km/h staat in 4,3 tellen op de klok, de topsnelheid ligt bij 248 km/h. Het gemiddeld verbruik moet op 7,5 l/100 km uitkomen.

De Elise Cup 250 staat voor op 16-inch lichtmetaal en achter op 17-inch wielen. Het extra spoilerwerk op en rond deze topversie moet bij een snelheid van 225 kilometer zo'n 125 kilo aan neerwaartse druk opleveren.

Deze nieuwe Cup 250 draagt uiteraard de nieuwe designelementen die onlangs werden doorgevoerd op de Elise Sport en de Elise Sprint. Ook hier zien we dus een bredere grille aan de voorzijde, modernere lichtunits en herziene koelopeningen. Het interieur is volgehangen met zwart Alcantara met, naar wens, rode of gele stiksels.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.