Opfrisbeurt voor Lotus Elise

Gelijk extra lichte Sprint 220

Lotus Elise Sprint 220
Lotus heeft de Elise een subtiele facelift gegeven. De introductie van de opgefriste Elise valt samen met die van een extra lichte versie.

Om ervoor te zorgen dat de Elise er weer even tegen kan, heeft Lotus de auto een subtiele opfrisbeurt gegeven. De voor- en achterbumper zijn gewijzigd, de achterlichten nieuw en in het interieur is onder andere het schakelmechaniek onder de versnellingspook zichtbaar gemaakt.

Tegelijk met de facelift komt de extra lichte Sprint-versie op de markt. Die is met een leeggewicht van 798 kilo gerust vederlicht te noemen. De gewichtsbesparing werd bereikt door meer koolstofvezel toe te passen in het koetswerk. Met de van Toyota afkomstige 220 pk sterke 1.8 benzinemotor met supercharger is de Sprint 220 goed voor een 0-100 km/h-acceleratie die 4,5 seconden in beslag neemt. De versie met de atmosferische 1,6-liter motor heeft er iets meer dan 6 seconden voor nodig. In Engeland mag de auto voor minimaal € 37.144 mee naar huis. In mei verschijnt ook de Elise Cup 250, die tot 40 kilo lichter wordt dan de huidige versie.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.