Linda Jackson nieuwe CEO Citroën

Linda Jackson, CEO Citroën
Door alle bombarie rond Fiat en Alfa Romeo zou je bijna over het hoofd zien dat er ook bij andere merken ingrijpende wijzigingen plaatsvinden. Zo krijgt Citroën voor het eerst in z'n geschiedenis een vrouwelijke CEO: Linda Jackson.

Linda Jackson (55) is momenteel de directeur van Citroën UK. Het is voor het eerst in de 95-jarige historie dat het Franse merk een vrouw aan het roer krijgt. Met deze aanstelling wil PSA meer diversiteit in het hogere management creëren.

Jackson volgt vanaf 1 juni Frédéric Banzet op. Hij krijgt een leidinggevende rol binnen de FFP, de investeringsmaatschappij die door de Peugeot-familie is opgericht. Ook Banzet zelf is lid van die familie.

Het DS-label krijgt eveneens een nieuwe topman, Yves Bonnefront. Momenteel is hij hoofd strategie bij Citroën. De rol van de topman van DS is van groot belang, want dit label is essentieel voor de winstgevendheid van PSA. Bovendien wordt DS als zelfstandig merk op de zo belangrijke Chinese markt neergezet.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.