Lexus teast nieuw model

Publieksdebuut in Sjanghai

Lexus teaser

De Taiwanese afdeling van Lexus plaatst een teaserfoto op zijn Facebook-kanaal waarmee het de komst van een nieuw model aankondigt.

Lexus neemt een nieuw model mee naar Auto China, de Chinese autobeurs die later deze maand zijn poorten opent. Lexus Taiwan toont een teaserfoto waarop alvast een stukje van die nieuwkomer is te zien. Een deel van de neus van de nog onbekende nieuwkomer doet sterk denken aan dat van auto's als de RX, maar wijkt er toch van af. Zo heeft de grille verticale lamellen en dragen de koplampen een meer eigen ontwerp, hoewel de V-vormige led-dagrijverlichting weer zeer bekend aandoet.

Mogelijkerwijs breidt Lexus zijn Aziatische leveringsgamma uit met een MPV, zeer waarschijnlijk een luxueuzere en uiteraard prijziger variant van de Toyota Alphard en Vellfire. De huidige generatie van die Japanse balzalen werden in 2015 aan de wereld voorgesteld. De 4,92 mter lange, 1,85 meter brede en tot 1,95 meter hoge MPV's zijn leverbaar als zeven- en als achtzitter. Toyota zou Toyota niet zijn als het van de Alphard en diens sportievere Vellfire-broer geen hybride variant zou aanbieden en dus zijn ze ook als Hybrid leverbaar. Natuurlijk zal ook een mogelijke Lexus-variant beschikbaar komen met een hybride aandrijflijn. Reken overigens niet op zijn komst naar Europa.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.