Lekker taxiën: Nissan NV200 voor Londen

Lekker taxiën: Nissan NV200 voor Londen
Lekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor LondenLekker taxiën: Nissan NV200 voor Londen
De Nissan NV200 ontpopt zich meer en meer als de ultieme taxi. Na onder meer New York is het nu de beurt aan Londen om de compacte MPV te omarmen.

Het feit dat de Nissan NV200 in New York de taak heeft gekregen de beroemde 'yellow cabs' te vervangen, zal de regelmatige bezoeker van deze website niet zijn ontgaan. Ook een voorstel voor een Londense versie kwam al eens voorbij, maar die auto bleek niet zo goed in de smaak te vallen bij onder meer de gemeenteraad en Transport for London. Volgens deze doorslaggevende organisaties was de auto wel zeer praktisch, maar ook te weinig herkenbaar als 'black cab'.

Nissan gaf de moed niet op, en presenteert nu deze tweede versie. In een poging de auto wat van de uitstraling van het origineel mee te geven, werd de NV200 voorzien van een retro-front. De Mitsuoka-achtige voorgevel heeft ronde koplampen, een grote grille en is net als de rest van de auto rijkelijk van chroom voorzien. Het taxibordje kenden we al van het eerste versie, en dat geldt ook voor het interieur.

Onder de kap vinden we een 1.6-benzinemotor die veel zuiniger en schoner belooft te zijn dan de Nissan-diesels die in de veel van de huidige taxi's liggen. Een automaat ontneemt de chauffeur het nodige werk in deze benzineversie, die vanaf december 2014 te koop is.

Volgend jaar volgt een tweede uitvoering: de elektrische e-NV200 (vanaf foto 6). Die auto is herkenbaar aan de dichte grille met daarachter een stopcontact voor het laadsnoer, en zal – zo hopen de betrokken partijen - flink bijdragen aan de luchtkwaliteit in de miljoenenstad. De e-NV200 maakt gebruik van de aandrijflijn die we kennen uit de Leaf en komt op termijn ook beschikbaar voor niet-taxichauffeurs.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.