Nissan vergeet stokoude NV200 niet

Welterusten

Nissan NV200 Multi-bed

In Nederland is de NV200 en de daarvan afgeleide personenautoversie Evalia al enige tijd niet meer te koop, maar in thuisland Japan mag de praktische bus er nog even tegenaan. De inmiddels dertien jaar oude ruimtereus wordt er namelijk geïnjecteerd met vers bloed en krijgt zelfs een nieuwe versie waarin je eenvoudig de nacht kunt doorbrengen.

Bedrijfswagen NV200, personenautoversie Evalia en de elektrische afgeleiden e-NV200- en e-Evalia zijn al een paar jaar niet meer in het Nederlandse leveringsgamma van Nissan te vinden, maar dat betekent zeker niet dat de auto niet meer bestaat. De in 2009 gepresenteerde NV200/Evalia is in onder meer thuisland Japan nog te koop en wordt er iets opgefrist.

Specifiek de vierwielaangedreven varianten van de NV200 profiteren in Japan van een hoger laadvermogen. Daarbij gaat het zowel om de daar DX Van geheten bestelversie als de personenversies. Interessanter is de Multi-Bed-variant die Nissan aan het leveringsgamma toevoegt. Dit is een nieuwe smaak van de NV200 'Vanette' met een in- en uitklapbaar bed achterin. Voor de Multi-Bed-uitvoering moet je overigens wel aankloppen bij Autech, het label dat Nissan gebruikt voor op diverse manieren aangepaste versies van bestaande modellen.

De NV200 is in Nederland zoals gezegd niet meer te koop. Het bedrijfswagengamma van Nissan bestaat in Nederland uit de op de Renault Kangoo gebaseerde Townstar, de aan de Trafic en Vivaro gerelateerde Primastar en de op leest van de Renault Master geschoeide Interstar.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.