Land Rover wil tuners de markt uit drukken

SVO moet monopolie in handen krijgen

Land Rover Range Rover SVO Holland & Holland
Als het aan Land Rover ligt, hebben tuners die zich met auto's van het merk bezighouden binnenkort geen klandizie meer. Met de SVO-afdeling wil het merk de markt voor extra sportief aangeklede Land Rovers volledig zelf bedienen.

Het lijkt erop dat ze bij Land Rover niet zo zijn gediend van de kijk die tuners op hun auto's hebben. In gesprek met Autocar zegt designbaas Gerry McCovern problemen te hebben met het verdienmodel van tuners: "Het is nogal makkelijk om een bestaande auto te voorzien van een spoiler en onder aan de streep meer winst op een auto te pakken. Ik wil ze zelf wel eens een auto zien ontwerpen".

Volgens McCovern moet SVO (Special Vehicle Operations), de afdeling van Land Rover die zich bezighoudt met gelimiteerde, speciale uitvoeringen, ervoor zorgen dat men de kaas niet langer van het brood laat eten. Hij benadrukt daarbij dat SVO 'betere kwaliteit en interessantere mogelijkheden' levert. Of deze uitspraken betekenen dat SVO zich anders gaat opstellen dan voorheen, laat McCovern in het midden. Het doel is in ieder geval duidelijk.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.