Lamborghini’s en Porsches ‘voor de armen’ in Mexico

Weg met die corruptie

Lamborghini Murciélago LP640

Een fraai staaltje nivellering in Mexico: in beslag genomen auto’s van onder meer criminelen en foute politici worden geveild en de opbrengst gaat naar het armere deel van de bevolking. Het gaat onder meer om Porsches en een heuse Lamborghini Murciélago.

In totaal gaat het om 77 voertuigen waarvan het gezamenlijk startbedrag goed is voor 1,5 miljoen dollar, meldt Reuters. Dat lijkt een lage som voor zo’n vloot, maar in de praktijk leveren de auto’s een stuk meer op dan dit drempelbedrag. Onder het aanbod bevinden zich Porsches, Corvettes, Mercedessen, een Ford Mustang en dus die Lamborghini, naar verluidt een exemplaar uit 2007.

De veiling is een actie van een nieuw instituut dat als doelstelling heeft om gestolen goederen terug te brengen bij de bevolking. Die voegt hiermee ontegenzeggelijk de daad bij het woord. De opbrengst gaat naar twee arme gemeentes in de Zuidelijke staat Oaxaca. President López Obrador voert sinds zijn aantreden een erg sociaal beleid en is naar verluidt zelf ook een bescheiden type. Hij wil corruptie tegengaan en het vermogen van lieden die hun rijkdom op onrechtmatige wijze hebben vergaard, terug laten vloeien naar het minder bedeelde deel van de Mexicaanse bevolking.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.