Lamborghini Urus over de 'Ring gejaagd

Volgend jaar op de markt!

Spyshots Lamborghini Urus
De LM002 krijgt een opvolger, een auto die het vooral over een sportievere boeg gooit dan de hoekige exoot die Lamborghini in de jaren tachtig op de prijslijst had staan. Onze spionagefotograaf heeft de Urus ingepakt en wel voor de lens gekregen.

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Lamborghini de Urus Concept in China naar voren schoof. Kort na de onthulling van de vooruitblik op een SUV van Lamborghini sloeg de twijfel toe. In hetzelfde jaar ging het gerucht dat de Urus in de ijskast was gezet. Inmiddels is het duidelijk: de Urus komt. De hoekige super-SUV is nu over de Nürburgring gejaagd.

De Urus moet volgend jaar op de markt verschijnen en komt prijstechnisch onder aan de Lamborghini-familie te staan. In het vooronder komt een 4,0-liter biturbo-V8 te liggen, die 650 pk naar alle vier de wielen moet sturen. Ook staat er een plug-in-hybride op de agenda, al verschjint deze naar verwachting pas enige tijd na de variant met dubbel geblazen achtcilinder ten tonele.

Lamborghini heeft grote verwachtingen van het model. Enkele jaren geleden riep het merk al dat de auto de verkoopcijfers van het merk zal gaan verdubbelen. Volgens Automotive News verwacht Lamborghini er volgend jaar al 1.000 stuks van te verkopen, een aantal dat in 2019 moet groeien naar 3.500 exemplaren. De auto moet het opnemen tegen exclusieve SUV's als de Bentley Bentayga en de Porsche Cayenne.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.