'Lamborghini Urus ook als plug-in hybride'

Eerste en enige hybride in Lambo-lineup

Lamborghini Urus
Voor de bijtelling maakt het allemaal niet meer uit, maar toch komt Lamborghini's SUV Urus er naar verluidt ook met een plug-in hybride aandrijflijn.

Al sinds 2012 houdt de Lamborghini Urus de gemoederen bezig. In dat jaar presenteerde Lamborghini namelijk een concept-car met die naam, een showmodel dat als voorbode voor de uiteindelijke productie-SUV geldt. Dat rode exemplaar zag er al behoorlijk productierijp uit, maar toch is de productieversie nog grotendeels een mysterie. Wel werd begin dit jaar duidelijk dat een V8 benzinemotor met twee turbo's voor de aandrijving zou zorgen. Inmiddels zou Lamborghini's R&D-chef tegenover het Engelse Autocar gezegd hebben dat er bovendien een plug-in hybride-variant verschijnt. Die bevat ongetwijfeld componenten die ook bij andere merken uit het Volkswagen-concern worden toegepast, maar hoe de aandrijflijn er precies uit komt te zien is evengoed gissen.

Reggiani zou daarnaast hebben toegelicht waarom er bij de Urus voor een geblazen benzinemotor wordt gekozen, iets waar het merk met de stier bij z'n supercars vooralsnog vanaf ziet. "SUV's hebben veel koppel nodig. Een supersportauto is een heel ander verhaal", meldt Autocar. De snelle gasrespons en de beleving van een atmosferisch blok worden als het aan Reggiani ligt ook in de toekomst verkozen boven turbo-techniek.

Ook over het design van de Urus is meer duidelijk geworden: dat zou stevig gaan afwijken van de twee jaar geleden getoonde concept-car. De auto lijkt bovendien fors groter te worden, maar zal desondanks "een echte Lamborghini" zijn. We wachten geduldig af: in 2018 moet de auto worden onthuld.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.