Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce

Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce
Lamborghini neemt de uitsmijter van de Murciélago-reeks mee naar de Autosalon van Geneve. Die levert, zoals de naam al doet vermoeden, 670 pk.
We zullen meteen maar beginnen met de specificaties. De Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce heeft een 6,5-liter V12 die is opgevoerd tot 670 pk; maximale trekkracht is 660 Nm. Daarmee vliegt hij in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid ligt op 342 km/u. De SV is honderd kilo lichter dan het origineel en er worden slechts 350 stuks gebouwd. Om het extra vermogen op te wekken, is de kleptiming en het inlaatsysteem van de V12 verbeterd. De gewichtsreductie is bereikt door alle onderdelen van de Murcie nog eens goed op de korrel te nemen: van chassis tot motor en interieur. Er is veel gebruik gemaakt van koolstofvezel en aluminium. Door een nieuw uitlaatsysteem is alleen al 26 kilo gewicht bespaard. Per pk sleept de Lambo maar 2,3 kilo mee. Ook de aerodynamica is aangepast. De voor- en achterzijde zijn gewijzigd en ook een transparante motorkap helpt mee aan een betere luchtstroom. Aan de achterzijde valt vooral de uit koolstofvezel opgetrokken diffusor op. Aan de voorzijde is er een onderspoiler van het type sneeuwschuiver geplaatst. Met de standaard kleine spoiler is de topsnelheid van 342 km/u mogelijk. Met de grote 'Aeropack' vleugel kan de SV maar 337 km/u. De auto staat op 18 inch Ares wielen en natuurlijk zijn keramische remschijven standaard. In het interieur zijn alcantara en koolstofvezel de meest voorkomende materialen. Koolstofvezel is een erkend lichtgewicht materiaal en voor alcantara is gekozen omdat het lichter is dan leder. In het interieur is in totaal 34 kilo bespaard. De SV is alleen leverbaar in Oriongeel, Atlasoranje, Isiswit, Telestogrijs, Aldebaranzwart of in Canopuswit of Nemesiszwart – die laatste twee zijn matte tinten.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.