Lada bouwt 30 miljoenste auto

Feest bij JSC Avtovaz

Lada 300 miljoen

Hoewel Lada's aandeel in Nederland al jaren minimaal is, bouwt het iconische merk met name voor Rusland nog stug auto's door. Het Russische merk behaalt na vijftig jaar een nieuwe productiemijlpaal: de 30 miljoenste Lada ziet het levenslicht.

De 30 miljoenste Lada is een rode Granta sedan die in het Russische Togliattigrad het levenslicht ziet. Dat gebeurt in het vijftigste jubileumjaar van het merk. Om het grote moment te vieren, zijn twee belangrijke topmannen ingevlogen. De kersverse CEO Luca de Meo was namens Groupe Renault aanwezig, CEO Yves Karakatzanis vertegenwoordigde Avtovaz.

Vijftig jaar geleden zag een VAZ-2101 als eerste Lada het levenslicht in de Russische fabriek. Om de tijdssprong te laten zien, wordt een exemplaar naast het nieuwe jubileumnummer geparkeerd. Die VAZ-2101 (bij ons bekend als Lada 1200) was dé auto waarmee miljoenen Russen mobiel werden. Met de Granta lijkt Lada dat succes te gaan evenaren, want die auto staat helemaal bovenaan in de Russische verkooplijsten.

De 30 miljoenste Lada gaat de openbare weg nooit onder zijn wielen krijgen, want de auto belandt in het bedrijfsmuseum van Lada.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.