Knap vermomd: Alfa 149

Knap vermomd: Alfa 149
Je zou zeggen dat hier een Fiat Bravo rondjes rijdt over de Nürburgring. In werkelijkheid is het de opvolger van de Alfa Romeo 147.
De Alfa Romeo 147 loopt op zijn laatste beentjes. In 2009 maakt zijn opvolger, de 149 zijn opwachting. Bij deze foto's is het overbodig te melden dat de nieuwe Alfa veel techniek leent van de Bravo. Ook vinden veel onderhuidse delen van de 159 hun weg naar het nieuwe model. Op het moment wordt druk getest met de nieuwe troef in het C-segment. Intern heeft de auto nog Progetto 940. Eerder deze week reed dit prototype zijn rondjes over de beroemde Duitse Nürburgring. De 149 krijgt er uit eigen huis een belangrijke concurrent bij. De Alfa Romeo Mito is de nieuwe troef in de compacte klasse. Dat betekent dat er voor de 149 ruimte is om te groeien. Reken er dus maar op dat dit nieuwe model richting de 4,30 meter in lengte gaat. Ook komt hij er als drie- en vijfdeurs, terwijl de Mito er louter als driedeurs is. 8C Net als de Mito leent de 149 zijn familiegezicht van de 8C Competizione. Ook is in de wandelgangen al gezegd dat het nieuwe model de deurgreep van de het achterportier opnieuw in de C-stijl krijgt. Alfa Romeo profiteert van de nieuwe generatie motoren die de Fiat Groep in huis heeft. De kleine T-jets en Multijets vinden ook hun weg naar de 149. Ook rekenen we op een GTA-versie die dik over de 250 pk gaat. Maar die staat er natuurlijk niet direct als het doek van de 149 wordt getrokken. Op zo'n snellerik wachten we traditioneel een paar jaar extra.

PRIVATE LEASE Alfa Romeo

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.