Klassieke Dodge Charger met Hellcat-middenmotor

Straatversie van F9-filmauto

SpeedKore Hellacious
SpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore HellaciousSpeedKore Hellacious

Klassieke Amerikaanse muscle cars laten zich veelal allemaal omschrijven als bonkige achterwielaandrijvers met een grote V8 voorin. Het Amerikaanse SpeedKore schuift een creatie naar voren die breekt met die typering. Dit is de Hellacious, een klassieke Dodge Charger met een middenmotor.

Het Amerikaanse SpeedKore heeft voor het nieuwste deel in de Fast & Furious-filmreeks, F9, een Dodge Charger uit 1968 met middenmotor ontwikkeld. Die auto wordt in de film bestuurd door het karakter Dominic Toretto, gespeeld door de pratende proteïneshake Vin Diesel. SpeedKore bouwt ook één straatlegale versie, die in elk opzicht volslagen mesjogge is.

De SpeedKore Hellacious is een Dodge Charger uit 1968 met de machtige 6.2 Hellcat-V8 als krachtcentrale, de bekende 717 pk en 880 Nm sterke achtcilinder met supercharger die ook in de actuele Charger leverbaar is. De V8 ligt in SpeedKore's creatie echter niet voorin, maar achter de voorstoelen. Die machine stuurt zijn krachten via een van de Lamborghini Gallardo afkomstige handbak naar de achterwielen. Speedkore heeft de Hellcat-V8 overigens niet helemaal origineel gelaten. Het bedrijf schroeft onder meer een aangepast spruitstuk op de achtcilinder.

SpeedKore Hellacious

SpeedKore Hellacious (Dodge Charger, 1968)

Remmerij van Brembo moet de tegen het asfalt gedrukte Charger weer fatsoenlijk tot bedaren brengen. Zowel achter als voor heeft de Hellacious 18-inch lichtmetaal met centrale wielmoeren. De sloffen achter zijn maar liefst 345/35 groot. De complete carrosserie is uit koolstofvezel vervaardigd en voorzien van een widebody-kit. Een prijskaartje heeft SpeedKore niet vrijgegeven.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.