Kia: zeven nieuwe EV’s voor 2027

Nieuwe elektrische cross-over in eerste kwartaal 2021

Kia nieuwe EV's

Kia is met een ommezwaai bezig. Het merk presenteerde onlangs een compleet herzien logo én een nieuwe merkslogan. Vandaag belicht het merk zijn Plan S-strategie en legt daarin een grote focus op elektrische auto’s en op mobiliteitsoplossingen.

Kia Motors heet voortaan simpelweg ‘Kia’, maar dat is niet het belangrijkste element van Kia’s Plan-S-strategie. De jongste merkslogan ‘Movement that inspires’ gaat namelijk hand in hand met een grote focus op elektrisch vervoer én nieuwe mobiliteit. Kia zegt zich om te vormen van simpelweg een autoproducent tot een ‘aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen’. Het merk stelt daarmee in te spelen op 'de veranderende verwachting van de consument'.

Kia nieuwe EV's

Dat klinkt wellicht weinig helder, maar er zijn gelukkig concrete voorbeelden. Te beginnen met de elektrische nieuwkomers, dat moeten er tegen 2027 namelijk zeven zijn. Die maken alle gebruik van het reeds aangekondigde E-GMP-platform, een modulaire basis voor elektrische auto’s die ook door Hyundai gaat worden benut. Die nieuwe modellen zijn niet alleen cross-overs of hatchbacks, Kia spreekt ook over de komst van elektrische SUV’s (foto 4) en MPV’s. Kia zegt daarnaast ook een reeks EV’s specifiek voor de zakelijke markt te ontwikkelen. Het betreft hier geen auto's die specifiek voor de leaserijder zijn bedoeld, maar slimme voertuigen met een eveneens modulaire koets. Denk bijvoorbeeld aan kleine bestelauto’s voor last mile delivery. Tegen 2025 wil Kia een aandeel van 6,6 procent in de internationale EV-markt hebben. Een jaar later moet de totale EV-productie van het merk op 500.000 stuks liggen.

Kia nieuwe EV's

Kia's nieuwe elektrische cross-over

Kia belooft in het eerste kwartaal van dit jaar zijn eerste elektrische model op E-GMP-basis te presenteren. Het wordt een cross-over met een actieradius van meer dan 500 kilometer. Dit is de eerste Kia met het nieuwe merkembleem op de neus. AutoWeek mikt erop dat dit de op de Futuron Concept geïnspireerde EV is waarvan we al een reeks spionagefoto’s hebben laten zien.

Daar blijft het niet bij, Kia besteedt straks ook aandacht aan autodeelprogramma’s. Kia zegt verder zijn producten op een duurzamere manier te willen produceren, en daarbij hoort ook het gebruik van meer recyclebare materialen. Ander nieuws komt in de vorm van een grotere focus op de ontwikkeling van mobiliteitsdiensten die gebruik maken van elektrisch én autonome stadsauto’s. Hiervoor zet het merk nieuwe diensten op, waaronder WiBLE. Dit is een samenwerkingsverband met het Spaanse Repsol dat onder meer vijfhonderd Niro’s Plug-in Hybrid in Madrid gaat inzetten als deelauto.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 286
 
Arval
Kia Stonic 1.0 T-GDi MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 374
 
Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 444
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 482
 
Kia
Kia ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line (5D/6H)
€ 579
 
Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.