Kia Trail'ster: Soul met bergschoenen

Kia Track'ster
Kia Track'sterKia Track'sterKia Track'sterKia Track'sterKia Track'sterKia Track'sterKia Track'sterKia Track'ster
Vanmiddag zagen we hem al iets te vroeg de digitale wegen bewandelen, maar nu is de Kia Trail'ster helemaal officieel!

Kia zal in Chicago deze Trail'ster parkeren: een Soul die compleet is overgoten met avontuurlijke extraatjes. Het studiemodel is - jawel - Polar White Snowdrift en Terra Bronze gespoten en beschikt over een lekker luchtig canvas roldak. Verder vinden we aluminium skid-plates, zwarte kunststof bumpers en flinke lichtunits op de Amerikaanse Koreaan. Bovendien staat hij ruim 6 centimeter hoger op z'n poten.

Interessanter is wellicht wat er zich onder de kap van de Trail'ster schuilhoudt. Kia legt hier een 185 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor die z'n vermogen via een zestrapsautomaat op de weg brengt. Op de achteras bevindt zich een 35 pk sterke elektromotor waardoor de kleine bergwandelaar over vierwielaandrijving beschikt. Het gecombineerd vermogen komt uit op 220 pk.

Volgens Kia is deze krachtbron in staat om het verbruik van de Soul - vergeleken met de in Amerika leverbare 2.0-liter benzineversie - in de stad met 25 tot 30 procent terug te dringen. Op de snelweg moet-ie 5 tot 10 procent zuiniger zijn. Over directe productieplannen wordt niet gesproken, maar het is niet ondenkbaar dat we in de toekomst in elk geval een stoerder aangeklede Soul kunnen verwachten met Trail'ster-trekjes. Ook verwachten we de aandrijflijn in productiemodellen te gaan zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.