Kia toont XCeed voor eerste keer

26 juni grote onthulling

Kia Xceed
Kia XCeedKia XCeedKia XCeedKia XceedKia XCeed schetsKia XCeed spyshotsKia XCeed spyshotsKia XCeed spyshots

De afgelopen tijd kregen we de Kia XCeed al meerdere keren onbedoeld op een dienblaadje gepresenteerd. Vlak voor de officiële onthulling komt Kia nu zelf met een foto van de opgehoogde middenklasser.

Het recept is duidelijk: Kia komt met een opgehoogde cross-over versie van zijn Ceed. De XCeed de volgende telg in de alsmaar uitdijende Ceed-familie, want we kennen al de vijfdeurs hatchback, een stationwagon en de station-coupé-achtige Proceed. De XCeed is volgens Kia een ‘urban cross-over’ met een sportiever koetswerk dan de overige modellen in het programma. De neus van de XCeed toont veel overeenkomsten met de reguliere Ceeds. De grootste wijzigingen treffen we aan de achterkant van de Koreaan. Zo loopt de daklijn  sterker naar achteren af dan bij de hatchback en krijgt de XCeed nieuwe achterlichten aangemeten.

De XCeed werd door Kia’s Europese ontwerpteam in het Duitse Frankfurt getekend. De XCeed is de zesde cross-over van Kia. Het merk heeft nu namelijk al de compacte Stonic, de elektrische Soul, de geëlektrificeerde of elektrische Niro, de ruimere Sportage en de grote Sorento in de showroom staan. Vanaf woensdag 26 juni kunnen we de Kia XCeed vanuit alle hoeken bewonderen, want dan trekt Kia het doek officieel van de auto.

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum