Kia Xceed duikt weer op

Ceed-uitbreiding

Kia XCeed

Kia breidt zijn Ceed-familie op korte termijn uit met een nieuw model: de XCeed. Vandaag duikt die auto voor de tweede keer op zonder enige vorm van camouflage.

Onlangs konden we jullie de Kia XCeed dankzij AutoWeek-lezer Lauryan Flipsen al zonder stickers laten zien en vandaag is het moment daar dat de nieuwe Koreaan voor de tweede keer opduikt. Ditmaal gaat het om een geel exemplaar waarvan foto's zijn beland bij Italiaanse media.

Kia levert de Ceed momenteel als vijfdeurs hatchback, als Sportswagon en sinds kort als Proceed. Er komt nu een cross-over-achtige bij: de XCeed. De XCeed moet je zien als een hatchback die niet pretendeert een SUV te zijn, maar wel is doorspekt met SUV-achtige details. Denk aan een grotere bodemvrijheid, zwarte kunststof wielkastranden en bumpers die duidelijk afwijken van die van de reguliere Ceeds. Let wel, het gaat hiet slechts om een vijfdeurs Ceed met specifieke aankleding. De complete koets van de XCeed is namelijk helemaal eigen.

De positionering van de XCeed ten opzichte van de Niro is niet direct duidelijk. We mikken erop dat de XCeed boven die cross-over komt te staan, al lijkt de XCeed niet beschikbaar te komen met geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Mogelijkerwijs trekt Kia tijdens de IAA van Frankfurt in september het doek van de opgehoogde Ceed.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum