Kia Sportage gefacelift

Kia Sportage facelift
De Kia Sportage is subtiel onder handen genomen. Het zijn de gebruikelijke wijzigingen, dus nieuwe bumpers en nieuwe lampen, maar ook onder de kap is een en ander gewijzigd.

Als je heel goed kijkt, zie je wel dat de Sportage voor 2014 anders is. Zo heeft de grille een andere structuur en ook de bumpers zijn anders van vormgeving. Misschien vallen de nieuwe achterlichtunits nog het meest op. Die zijn vooral 'roder' en voorzien van ledverlichting.

Ook het interieur van de Sportage is erop vooruitgegaan, Kia belooft hoogwaardiger materialen en ook is de geluidsisolatie verbeterd.

Op het technische vlak beperken de wijzigingen zich tot een aangepaste stuurbekrachtiging en voortaan is ook de 2,0-liter benzinemotor direct ingespoten. De 2.0 GDI levert 166 pk en dat zijn er drie meer dan de 'oude' 2.0 CVVT in de aanbieding had. Met 7,8 liter per 100 kilometer is hij iets dorstiger dan zijn voorganger die met 7,5 liter genoegen nam.

De 1.6 GDI blijft natuurlijk dienstdoen, en op dieselgebied geldt dat voor de 1.7 CRDi en de 2.0 CRDi HP. De 136 pk sterke 'gewone' 2.0 CRDI zien we in de Nederlandse prijslijst niet meer terug.

Of al die wijzigingen goed uitpakken voor de Kia Sportage lees en zie je al heel snel. In AutoWeek 7 die woensdag 12 februari verschijnt, staat de uitgebreide rij-impressie, een korte rij-indruk volgt eerder op deze site.


PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Arval
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 621
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.