Kia Rio en Venga strakgetrokken

Kia Rio
Kia RioKia RioKia VengaKia VengaKia VengaKia VengaKia VengaKia Venga
Kia houdt ons niet langer in spanning en laat alvast de gefacelifte Rio en Venga zien. De twee B-segmenters zijn klaargestoomd voor een nieuwe ronde.

De Rio krijgt een iets gewijzigde grille, nieuwe voor- en achterbumpers en andere mistlampen. De neus van de Venga verandert op het oog iets meer dan die van de Rio. De grotere grille en de verplaatsing van het logo geven de auto duidelijk een ander gezicht dan de huidige Venga. Op de achterklep van de mini-MPV is een chromen strip tussen de achterlichten verschenen. Voor beide auto's komen er ook nieuwe lichtmetalen wielen beschikbaar.

Het is niet gebleven bij wijzingen aan het exterieur van beide auto's; ook de interieurs zijn aangepakt. Zo is bij de Rio de middenconsole opnieuw getekend, zijn er nieuwe chromen accenten aangebracht rond de luchtroosters en het 7-inch touchscreen geeft voortaan toegang tot Kia's nieuwste infotainmentsysteem.

Bij de Venga heeft het interieur een nieuwe kleurstelling gekregen en is ook het nieuwe infotainmentsysteem beschikbaar. In de Venga wordt dat systeem, net als bij de Rio, bediend middels een 7-inch scherm. Het systeem biedt onder meer toegang tot een achteruitrijcamera en een verbeterd navigatiesysteem.

Qua motorisering verandert er niets bij beide auto's. Tijdens de autoshow van Parijs worden de auto's fysiek onthuld. De verwachting is dat de gefacelifte Rio en Venga begin volgend jaar bij de Kia-dealer zullen staan. Prijzen zijn nog niet bekend, maar veel verandering zal daar niet in plaatsvinden.

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.