Kia Ceed vernieuwd

Opvallende achterlichten

Kia Ceed facelift
Kia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed faceliftKia Ceed facelift

Zoals verwacht wordt de Kia Ceed vandaag officieel in herziene vorm gepresenteerd. Alle varianten krijgen een fris voorkomen en worden ook technologisch bij de tijd gebracht.

Zo wordt het 10,25 inch touchscreen nu vergezeld door de laatste editie van het digitale instrumentarium, dat 12,3 inch groot is. Kia rept nog niet over de toepassing van zijn slimme camerasysteem voor rijstrookwissels op dat scherm, maar geeft de Ceed wel een vernieuwde versie van een traditioneler dodehoekwaarschuwingssysteem mee. Ook de rijstrookassistent is aangescherpt. Zo kan de auto zichzelf nu ook zonder ingeschakelde cruisecontrol binnen de lijntjes houden, zodat het LFA-systeem nu ook voor handgeschakelde modellen beschikbaar en interessant wordt.

Nieuwe voorgevel

De gewijzigde Ceed is goed herkenbaar. Hoewel de omtrek van de koplampen gelijk blijft, worden de kijkers wel voorzien van een nieuw ontworpen inhoud. Volledige ledverlichting is bovendien standaard. De hele voorbumper is net even anders van vorm, wat in het geval van de Ceed betekent dat ook de grille eraan moet geloven. Het ‘Tiger Nose’-front zakt nu aan onder- én bovenkant iets naar beneden en krijgt een andere invulling. Die is bovendien per uitvoering verschillend.

Kia toont de regulier aangedreven Ceed helaas alleen nog als GT-Line, die een sportief gaaswerk meekrijgt. De plug-in hybride SW krijgt een bijzonder ‘rotslandschap’ mee, vergelijkbaar met wat er in de grille van een hybride Niro gebeurt. Ook de voorbumper mag er zijn. Met name de manier waarop de luchtinlaten aan weerszijden zich uitstrekken tot aan de voorste wielkast, is opvallend.

Kia Ceed facelift

De grote afwezige bij dit faceliftfeestje is trouwens de Xceed. Dat type is feitelijk iets nieuwer dan de rest van het Ceed-gamma en staat ook het verst van een reguliere Ceed af, dus wellicht ondergaat de opgehoogde variant iets later een bijpuntsessie.

Honingraat

Speciaal voor de GT(-Line) in hatchbackvorm komt Kia met zeer bijzondere achterlichten. Met een in honingraatmotief geplaatste led-modules zijn deze varianten in het donker duidelijk te onderscheiden van de andere versies, die hun bekende lichtsignaturen mogen houden. Uiteraard dragen alle modellen op voor- en achterzijde het nieuwe logo. Nieuwe kleuren en wielen maken het facelift-feestje compleet.

Onderhuids lijkt er niet zoveel te veranderen. Niet zo gek, want  de motorenfamilie werd in 2020 nog vernieuwd en ook de plug-inhybride is nog aardig fris. We noteren wederom 1,0-, 1,5-, en 1,6-liter benzinemotoren, variërend van 120 tot 204 pk. De PHEV levert als vanouds 141 pk en is goed voor een theoretisch elektrisch rijbereik van 57 km.

De herziene Kia Ceed arriveert in september in Nederland, prijzen en uitrustingen worden binnenkort bekendgemaakt.

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.