Kansje op terugkeer Borgward

Borgward Isabella
Als het aan Christian Borgward ligt, keert het roemruchte Duitse merk dat door zijn opa werd gesticht, binnenkort weer terug. De merknaam is weer terug bij de familie. Nu de rest nog.

Als het aan Christian Borgward ligt, keert het roemruchte Duitse merk dat door zijn opa werd gesticht, binnenkort weer terug. De merknaam is weer terug bij de familie. Nu de rest nog.

Meer dan 40 jaar geleden verdween het merk Borgward van het toneel. Destijds stond het bekend als een innovatief merk. Het was bij het faillissement het op 3 na grootste autoconcern in Duitsland.
De 39-jarige Christian Borgward, kleinzoon van oprichter Carl Friedrich Wilhelm Borgward, beweert in het Duitse opinieblad 'Die Welt' dat hij het merk nieuw leven gaat inblazen. Volgens het blad heeft Borgward "veel moeite" gedaan om de merknaam terug te krijgen. Christian wil met het nieuwe Borgward "de traditionele merkwaarden naar de huidige tijd vertalen". Op de Autosalon van Genève heeft Borgward de contacten met de industrie aangescherpt.
Volgens Duitse insiders heeft Borgward goede kansen om als klein alternatief merk te overleven. Volgens hen is de sympathie die het merk had, ook 40 jaar na dato nog niet verdwenen.
"Het is nog een droom," aldus Christian Borgward. "Maar wel een heel realistische." Voorlopig is hij nog bezig met een meer korte termijn project. Volgend jaar verschijnt een roman van zijn hand waarin wordt beschreven hoe het zou zijn geweest als Borgward nog had bestaan. "Dat er animo is voor dit boek, is het bewijs dat het merk nog toekomst heeft," vindt Borgward.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.