Jeep Wrangler krijgt 'halve portieren'

Volgens goed gebruik

Jeep Wrangler Half door Mopar
Jeep Wrangler Half door MoparJeep Wrangler Half door MoparJeep Wrangler Half door MoparJeep Wrangler Half door MoparJeep Wrangler Half door Mopar

Het hing al tijden in de lucht, maar de Jeep Wrangler is nu net als zijn voorgangers ook verkrijgbaar met 'halve portieren'. De speciale deuren zijn een accessoire uit de catalogus van Mopar.

Jeep leverde de Rubicon-uitvoeringen van zowel de drie- als vijfdeurs Wrangler van de vorige JK-generatie van de offroader optioneel met halve portieren, die op het huidige in 2017 gepresenteerde model tot op heden schitterden door afwezigheid. Tijdens de presentatie van de actuele Wrangler hintte Jeep al naar de komst van de opvallende halve deurtjes zonder vaste raamstijlen en met kunststof ruitjes. Mopar heeft de speciale deurtjes nu toegevoegd aan zijn catalogus.

Jeep Wrangler Half door Mopar

Jeep Wrangler Half Doors

Wie de Half Door-optie voor zijn drie- of vijfdeurs Wrangler Rubicon aanvinkt op de bestellijst van Mopar, krijgt in principe gewone portieren. De Half Door-portieren, die ook uit minder plaatwerk bestaan en dus het zicht rondom verbeteren, zijn volgens Mopar "handig verpakt in de auto zelf." Dankzij de relatief eenvoudig los te schroeven portieren zet je de optionele exemplaren er volgens Jeep in een handomdraai zelf  in. Goed nieuws: centrale vergrendeling werkt gewoon in combinatie met de Half Doors.

Jeep vraagt in de Verenigde Staten 2.350 dollar voor de Half Doors. Voor dat bedrag krijg je twee portieren voor de driedeurs Wrangler. Liever vier portieren? Dan ben je net geen 4.000 dollar kwijt. Naast reguliere exemplaren die ten dele van vinyl zijn gemaakt zijn er ook duurdere varianten die uit een fraaier ogend acryl zijn vervaardigd.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum