Jeep Renegade: weer eens wat anders

Jeep Renegade
Jeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep RenegadeJeep Renegade
Bij het merk Jeep denk je toch vooral aan grote, stoere terreinwagens. Het Amerikaanse merk krijgt er op de salon van Genève echter een kleintje bij: de Renegade.

Deze afbeeldingen verschenen op Jalopnik. De auto heeft duidelijk familiebanden met andere modellen van het merk, maar de babyblauwe kleur en de achterzijde doen bijna Fiat 500-achtig aan.

Dat is geen toeval, want de Jeep Renegade is een co-ontwikkeling met de Fiat 500X, een cross-over op basis van de 500. Fiat-Chrysler gaat beide auto's in Italië bouwen. Daartoe heeft het concern 1,3 miljard dollar geïnvesteerd in de fabriek in Melfi.

Welke techniek de Jeep krijgt, is momenteel nog onduidelijk. Het ligt echter voor de hand dat er in ieder geval viercilinder turbomotoren beschikbaar komen.

Morgen kunnen we de auto in het echt bewonderen op de showvloer in Genève.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum