'Jeep Renegade komt als snelle Trackhawk'

'2.4 turbo met 300 pk'

Jeep Renegade Sport
Volgens de geruchtenmolen werkt Jeep aan een heetgebakerde versie van de Renegade, die onder de nieuwe Trackhawk-vlag op de markt moet komen.

Onlangs meldden we dat Fiat Chrysler Automobiles, het moederbedrijf van onder andere Jeep, Dodge en Fiat, de legendarische naam Barracuda nieuw leven heeft ingeblazen. Tegelijkertijd werd bij het patentenbureau het verzoek ingediend voor het exclusieve gebruik van de naam 'Trackhawk'. Die zou bedoeld zijn voor snelle versies van Jeeps.

Hoewel er nog niets officieel is, is dit soort berichten natuurlijk koren op de geruchtenmolen: wat moeten we verwachten van zo'n Trackhawk-Jeep? Je denk dan in eerste instantie aan de SRT-versies van Jeeps uit het verleden, zoals de Grand Cherokee SRT. Vermoedelijk is met het Trackhawk-label hetzelfde van plan, en de Grand Cherokee zou - met de brute V8 uit de Dodges Hellcat - de eerste exponent kunnen zijn.

Het gerucht gaat nu dat Jeep ook een Trackhawk-versie van de kleine Renegade wil bouwen. Geen gekke gedachte, als je bedenkt dat deze op hetzelfde platform staat als de Fiat 500X en dat hiervan ook een snelle Abarth-versie in de pijplijn zit.

Terwijl de aandrijving van de 500X Abarth vermoedelijk wordt verzorgd door de 1,75-liter TBi-motor met rond de 200 pk, zou de Renegade de (bij ons niet leverbare) 2,4-liter viercilinder met turbomotor aangemeten krijgen. Standaard levert die 180 pk, met turbo zou-ie goed moeten zijn voor een pk'tje of 300. Of zo'n versie ook naar Europa en dus Nederland zou komen, is nog de vraag, maar speculeren staat vrij ...

PRIVATE LEASE Jeep Renegade

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 579
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.