Jeep Grand Cherokee komt met Hellcat-spieren

Helse kracht voor Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor
Als we de Amerikanen mogen geloven, krijgt de Jeep Grand Cherokee op termijn de beschikking over het ruim 700 pk sterke Hellcat-blok!

Fiat Chrysler Automobiles heeft met z'n Hellcat-blok een prehistorische bak geweld naar de Charger en de Challenger gebracht. Volgens berichtgeving van het Amerikaanse Car & Driver, krijgt ook de Jeep Grand Cherokee de beschikking over de machtige V8.

In de tweede helft van volgend jaar krijgt de Grand Cherokee een forse modeljaarupdate. Als onderdeel daarvan, zou Jeep de SRT-versie omdopen tot Trackhawk. De 6,4 liter Hemi V8 is in de SRT al goed voor 468 pk en 637 Nm koppel, waarmee de 100 km/h in 5 tellen op de klok van het ruim 2.300 kilo wegende gevaarte staat.

Wie daar nog geen genoegen mee neemt, moet binnenkort een nog krachtiger versie van de Trackhawk aan kunnen schaffen. Deze zou de 6,2-liter V8 met supercharger uit de Charger en Challenger Hellcat onder de kap krijgen. Het blok stampt er 717 pk en 880 Nm uit, combineer dat met de vierwielaandrijving van de Grand Cherokee en je kunt iedere ochtend straatstenen tegen de gevel van het huis van je buurman slingeren.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.