Jaguar stopt productie XK deze zomer

Jaguar XKR-S Convertible
Jaguar is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe modellen, en dat heeft gevolgen voor bestaande auto's. Zo zal de productie van de XK later dit jaar stoppen om plaats te maken voor de nieuwe lichting Jaguars.

Dat melden onze collega's van AutoExpress. Het stoppen van de productie van de XK is niet zo heel vreemd, aangezien de auto aan het einde van z'n levenscyclus zit. De auto ging in 2006 al in productie.

Opvallender nieuws is dat er vooralsnog geen opvolger van de grote GT komt. Sterker nog, zelfs voor de langere termijn is de toekomst van de XK onzeker.

Jaguar wil namelijk in de eerste plaats productiecapaciteit vrijmaken voor de XE, de kleine sedan die vanaf volgend jaar onder de XF in het gamma komt. De introductie van die auto moet de verkoopaantallen van het Engelse merk laten stijgen en ook de verjonging van Jaguar doorzetten. Dat is een belangrijke doelstelling van de directie.

Na de XE staat eerst nog de introductie van de productieversie van de C-X17 SUV op de planning. Die auto verwachten we niet voor 2016.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.