Geen opvolger voor Jaguar XK

F-Type gooit roet in het eten

Jaguar XK Special Edition
Jaguar heeft besloten geen opvolger voor de XK te lanceren. Door de komst van de F-Type zou een nieuwe generatie te weinig mensen aanspreken.

Dat blijkt uit berichtgeving van Car & Driver dat gesproken heeft met de Amerikaanse topman van Jaguar Land Rover, Joe Eberhardt. Aanvankelijk waren er plannen om de XK hoger in de markt te zetten. Daar lijkt het merk nu op teruggekomen.

De komst van de F-Type zou een XK-opvolger in zijn laatste vorm onverkoopbaar maken. Om het model toch levensvatbaar te maken, zou hij meer de kant van de luxueuze GT op moeten gaan. Daar zou uiteraard een hoger prijskaartje bij komen kijken. Daar zou de auto een te kleine doelgroep mee aanspreken, wat Jaguar heeft doen besluiten de XK-opvolger naar de prullenmand te verwijzen.

De XK verscheen in 2006 op de markt en in de zomer van 2014 werd het laatste exemplaar geproduceerd. De laatste vijftig kregen de naam 'Final Fifty' mee en werden alleen in de Verenigde Staten verkocht.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.