Jaguar Land Rover test autonome auto's buiten

Britten zetten toekomst op straat

Jaguar Land Rover autonoom
Het concern Jaguar Land Rover gaat de komende vier jaar een vloot van honderd met innovatieve technieken volgestopte testauto's de weg op sturen.

Jaguar Land Rover gaat autonome auto's - voorzien van technieken waarmee ze eveneens met elkaar digitaal verbonden zijn - op de openbare weg testen. Dit jaar nog moeten de eerste van de honderd auto's de weg opgestuurd worden.

De eerste modellen zullen een 66 kilometer lange testroute nabij thuisbasis Solihull rijden die zowel uit stedelijke wegen als uit snelwegen bestaat. Jaguar Land Rover gaat aanvankelijk vooral de vehicle-to-vehicle en vehicle-to-infrastructure communicatie testen. Met andere woorden: de auto's kunnen niet alleen met elkaar data uitwisselen, maar ook met zaken als verkeerslichten.

De auto's zijn onder andere uitgerust met Roadwork Assist, Safe Pullaway en Over the Horizon Warning. Roadwork Assist herkent wegwerkzaamheden en speelt daar op in. Safe Pullaway houdt bij het wegrijden de directe omgeving in de gaten en zet de auto stil indien een obstakel te dicht in de buurt komt. Over the Horizon Warning laat auto's onderling communiceren over gevaarlijke of bijzondere omstandigheden.

Omstreeks 2020 moeten de eerste autonome auto's op de weg verschijnen.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.