Is dit de Renault Fluence facelift?

Samsung SM3/Renault Fluence
Samsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceSamsung SM3/Renault FluenceRenault Fluence ZERenault Fluence ZE
Op een Tsjechische website zijn foto's opgedoken van een opgefriste Samsung SM3. Hier in Nederland kennen wij die auto als Renault Fluence, maar betekent de facelift van Samsung ook meteen dat onze Fluence ook op de schop gaat?

"We verwachten inderdaad wel zeer binnenkort meer informatie over de Fluence 'Phase Deux', die in 2013 op de Nederlandse wegen moet verschijnen", laat een woordvoerder van Renault Nederland aan AutoWeek weten. "Maar hoe die er precies uit ziet of wanneer hij exact komt weten we nog niet. Het is dus ook nog niet met zekerheid te zeggen of de facelift op auto die jullie tonen ook vertaald wordt naar onze Fluence." Die Nederlandse Fluence (zie foto 14 en 15) is zoals gezegd feitelijk niets anders dan een omgebouwde Samsung, zij het dat wij hier alleen de elektrische versie hebben.

De opgefriste Samsung SM3 heeft duidelijk een rondere neus gekregen dan het model van vóór de facelift. Daarbij is de grille totaal anders dan voorheen, meer in lijn met de opgefriste Renault Koleos, maar minstens zo opvallend is de manier waarop die grille visueel door loopt in de vouwen in de motorkap. Daarnaast is er een wat dikkere voorbumper met een prominentere plek voor de mistverlichting, en is ook de indeling van de achterklep en de achterlichten veranderd. Het oogt wat ons betreft een stuk meer in balans dan voorheen, dus als je het ons vraagt is de facelift zeker een verbetering. Het zal ons inderdaad benieuwen of 'onze' Fluence de wijzigingen ook krijgt, want ten eerste past de stijl van deze Samsung niet in de expressieve designstijl die hoofdontwerper Laurens van den Acker voor nieuwe Renaults hanteert. Kijk maar naar de nieuwe Clio, die het Renault-logo heel prominent op zijn neus draagt terwijl de grille juist heel smal is. Bovendien is die andere Samsung - de QM5, die wij kenden als Renault Koleos - hier niet meer leverbaar. Je moet dus niet vreemd opkijken als de Fluence 'Phase Deux' voor Nederland toch net nog een andere koers vaart.

!!Update!!

Zo zie je maar hoe snel het kan gaan. En hoe alert jullie zijn met zijn allen, want nu blijkt de facelift van de Renault Fluence al te zijn gespot. De auto lijkt te staan op een dealercongres van Renault, en de foto's zijn al te bewonderen op ons enige echte AutoWeek Forum. Met dank aan reageerder 'Sanatorium'!

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.