Is dit de nieuwe BMW 2-serie Coupé?

Paars

Gelekt BMW 2-serie Coupé

De onthulling van BMW's nagelnieuwe 2-serie staat voor later deze week gepland, maar helaas voor BMW lijkt het er sterk op dat de coupé al open en bloot op internet is te zien.

Op de Instagram-pagina van Wilco Blok, waar meer dan eens gelekt beeldmateriaal van nog te presenteren modellen verschijnt, is een plaat van de nieuwe BMW 2-serie Coupé te zien. Hoewel het in theorie om een illustratie zou kunnen gaan, lijkt het er op dat dit daadwerkelijk de nieuwe 2-serie Coupé is. Daar baalt men bij BMW ongetwijfeld stevig van, het model beleeft zijn publieksdebuut namelijk officieel pas later deze week tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Spyshots BMW Wilco Blok

BMW 2-serie Coupé (april 2020)

Eerlijk is eerlijk: eigenlijk is het uiterlijk van de 2-serie Coupé geen verrassing meer. Al in april vorig jaar doken - ook via Wilco Blok - foto's op van BMW's nieuwe sportieve compacte achterwielaandrijver. Hij krijgt relatief kleine koplampen met ertussen een brede, platte grille. Wie nog altijd wakker ligt van de grilles die BMW op de neuzen de 4-serie en iX schroeft, kan rustig ademhalen. Opvallend detail zijn de zijspiegelkappen van deze paarse 2-serie Coupé. Mogelijk hebben we hier een extra pittige uitvoering voor ons, de M240i M Performanc die een plekje onder de in een later stadium te onthullen nieuwe M2 komt.

Die M240i krijgt een 374 pk en 500 Nm sterke 3.0 zes-in-lijn, zoals BMW al heeft bevestigd. Ook was reeds bekend dat de nieuwe 2-serie Coupé een ideale gewichtsverdeling van 50:50 heeft en dat hij in zijn geheel tot 12 procent stijver is dan het huidige model. In tegenstelling tot de rest van de modellen in de 1- en 2-serie is de nieuwe 2-serie Coupé dankzij een ingekort platform van de 3-serie een achterwielaandrijver. Later deze week meer!

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.