In het wild: Opel Calibra

In het wild: Opel Calibra
In de onregelmatig terugkerende rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2015 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een verdrietige Opel Calibra.

Wat is het? Een meelijwekkende Opel Calibra uit 1992. Onder de kap de kleinste motor die je kon krijgen: een achtkleps 2,0-liter met 115 pk. Z'n 16V-broer schopte het tot 150 pk. Dit exemplaar is voorzien van een automaat en moet ooit in staat zijn geweest om de 200 km/h aan te tikken. De 100 km/h staat volgens Opel in 12 seconden op de klok. De Calibra werd in 1989 voor het eerst in elkaar gezet en kon gezien worden als de coupé-versie van de Vectra van toen. Het dashboard is dan ook nagenoeg identiek.

Hoe bijzonder is-ie? Er was een tijd dat je Calibra's veel vaker zag. In ons land zijn in totaal 4.112 exemplaren verkocht. Geen regelrechte exoot.

Hoe staat-ie erbij? Hoe graag we deze Calibra ook een hart onder de riem willen steken, moeten we eerlijk blijven. Hij staat er wat verdrietig bij, en dan zijn we bescheiden. De sideskirt is afgebroken, de achterste wielkasten zijn verre van fris, er ontbreekt een afdekkap in de voorbumper, de motorkap sluit niet helemaal lekker meer en ook van die wielen worden we niet vrolijk. Komen we eens een Calibra zonder glimmers of dik bumper- en spoilerwerk tegen, is het een krakkemikkig exemplaar. De Calibra verdient beter.

Hoeveel zijn er nog? Volgens de cijfers van VWE Voertuiginformatie en -documentatie rijden er nog 766 Calibra's in ons land rond.

Wat is-ie waard? Calibra's gaan weg tussen de 300 en 5.000 euro. Een aardig deel is van spoilers voorzien. We verwachten dat dit zich exemplaar in de onderste laag van die vraagprijzen bevindt.

Waardering: De Calibra verdient beter, veel beter. We kunnen dit exemplaar helaas niet meer dan een 3 geven.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.